SKŁADNIKI:

1. Opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
2. 2,5 tabliczki białej czekolady (0,25 kg)
3. 3 jajka
4. 20 dag śmietanki kremówki
5. 3 dag cukru
6. 10 dag suszonych jagód goji
7. 10 dag malin
8. 5 dag poziomek
9. 0,20 litra likieru anyżowego (Sambuca)

WYKONANIE:

Rozmrozić ciasto francuskie, lekko rozwałkować i pokroić na 12 prostokątów. Prostokąty upiec (5 min. W 200 stopniach Celsjusza).
Biała czekoladę pokruszyć, włożyć do garnuszka, ustawić go w większym garnuszku z wodą i podgrzewać tak długo aż się rozpuści. Przestudzić. Do przestudzonej czekolady dodać oddzielone od białek roztarte żółtka, białka ubić z cukrem. Śmietankę także ubić. Do piany z białek dodawać powoli czekoladę (ciągle mieszając) i bitą śmietanę.
Likier anyżowy przelać do garnka i podgrzewać aż zmniejszy swoja objętość o połowę. Zalać płynem owoce i pozostawić na około 10 minut.
Po trzy kawałki ciasta przekładać masą i owocami; po wierzchu posypać cukrem pudrem.