Odkąd telewizja pozwala nam oglądać tak wiele programów o gotowaniu, wszyscy staliśmy się ekspertami co do tego, jak powinna wyglądać profesjonalna kuchnia. Wiemy już, że kilka małych garnków to stanowczo za mało, aby ugotować kolację dla kilkudziesięciu osób. Wszyscy Widzieliśmy jak Magda Gessler krytycznie ocenia nieprofesjonalne wyposażenie gastronomii. Dobry Kucharz musi mieć na czym pracować. Nie chodzi tutaj tylko o dobre produkty, które oczywiście są bardzo istotne w kuchni, ale o wyposażenie czyli piec, garnki, patelnie, noże. Nie jest prawdą, że dobry kucharz potrafi zrobić coś z niczego. Z pustego i Salomon nie naleje. Żeby dobrze pracować i żeby ta praca dawała dobre rezultaty czyli w przypadku kuchni dobre jedzenie, trzeba mieć na czym pracować. Warto też pamiętać o komforcie pracy dobrego kucharza – z pewnością kucharz będzie bardziej zadowolony i zaangażowany w kuchni, w której będzie miał do dyspozycji profesjonalny sprzęt. Stąd też na tym nie warto oszczędzać. Kucharze i goście na pewno to docenią.
Losowe artykuły:
Pizzeria Bravo Wrocław
Pizzeria Bravo
Czwarte pod względem ilości mieszkańców miasto w Polsce. Stolica województwa dolnośląskiego. Wrocław, bo o nim mowa, posiada rozwiniętą ofertę gastronomiczną uwagę jednak przykuwa Pizzeria Bravo Wrocław z pizzą pyszną, że aż palce lizać.
Miasto z liczbą mieszkańców powyżej 600.000 musi mieć rozwiniętą sieć gastronomiczną gdzie prym wiedzie Pizzeria Bravo...
Restauracja Pico Bello Wolsztyn
Restauracja Pico Bello Wolsztyn
Marcowa, deszczowa niedziela odebrała mi chęci do działania, lecz nie odebrała apetytu mojej rodzinie. Chcąc coś zaradzić, a jednocześnie mile spędzić dzień, wymyśliłam rodzinny obiad na mieście. Po krótkim rozeznaniu w ofercie gastronomicznej mojego miasta, wybór stał się oczywisty - restauracja Pico Bello Wolsztyn. Miejsce okazało...